Nieuws over hersenletsel

Terug

PCS of een andere hersenaandoening? 17 brein-oefeningen op een rij.

Alies Kool bracht op LinkedIn een goede blog onder onze aandacht: ‘17 Cognitive Exercises for Post-Concussion Syndrome You Can Do at Home’. Een blog dus met 17 cognitieve oefeningen die je thuis kunt doen, speciaal voor mensen met het Post-Concussion Syndroom (PCS). Dat is dezelfde ziekte die Toren C-ster Margôt Ros ook heeft (Zie ook elders in deze nieuwsbrief).

‘Nu veel poliklinische revalidatietrajecten voor hersenletsel stil worden gezet, bij deze inspiratie voor alle behandelaars die patiënten met NAH op afstand begeleiden én hersenletselhelden die wachten op een revalidatiebehandeling in Nederland of de Verenigde Staten en alvast aan de bak willen. Het is een uitgebreide blog, geschreven door klinisch neuropsychologe Alina Fong (PhD), inclusief uitleg en onderbouwing en een verwijzing naar een artikel op PubMed.

@hersenletselhelden: vind je het eng, spannend om hiermee zelf aan de slag te gaan? Benader dan een ergotherapeut of fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in cognitieve revalidatie of die zich in deze aanpak vast wil bijten.

@fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, artsen die in deze tijden actieve, innovatieve cognitieve revalidatie op afstand aanbieden: kunnen jullie je onder deze post melden? Dan zijn jullie te vinden door wie het nodig heeft.’

Hier is het bericht van Alies Kool en hier is de blog van Alina Fong. Voor de volledigheid: de blog is in de Engelse taal geschreven.

PCS of een andere hersenaandoening? 17 brein-oefeningen op een rij.