Nieuws

Terug

Project ‘Individuele plaatsing en steun: goede manier om mensen met NAH weer aan werk te helpen?'

Werken is voor veel mensen belangrijk. Met de juiste begeleiding kunnen ook mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) werk vinden of houden. Dit project onderzoekt of de ‘Individuele Plaatsing en Steun (IPS)’ methode een geschikte manier is om mensen met NAH, die nog niet naar werk zochten, aan werk te helpen dat zij graag doen. Zodra er een werkplek is gevonden, dan start de persoon gelijk met werken. Daarbij wordt training en coaching gegeven. IPS wordt al zeer succesvol gebruikt bij mensen met psychische problemen. Dit project onderzoekt of IPS ook goed is in te zetten bij mensen met NAH.

Het project wordt uitgevoerd vanuit het Amsterdam UMC en Heliomare, in samenwerking met de (zorg-)instellingen Siza en Boogh. De onderzoekers zijn: projectleider Judith van Velzen; senior onderzoeker bij Heliomare Research & Development en (gast-)senior onderzoeker bij het Amsterdam UMC. Uitvoerend junior onderzoek Judith Mollet; werkt bij de afdeling Public and Occupational Health van het Amsterdam UMC. Hoofdaanvrager Angela de Boer; werkt als onderzoeker en projectleider bij het Amsterdam UMC. En Coen van Bennekom; werkt als revalidatiearts en manager R&D bij Heliomare en als hoogleraar Revalidatie en Arbeid verbonden aan het Amsterdam UMC.

Lees alles over dit onderzoek op de website van Kennisplein gehandicaptensector. En hier lees je de laatste nieuwsbrief.

 

Project ‘Individuele plaatsing en steun: goede manier om mensen met NAH weer aan werk te helpen?'